Veel kleine verenigingen hebben moeite om een penningmeester te vinden.
Via verenigingen.net bieden we een penningmeester OF penningmeester-service aan. We functioneren als een ondersteunend boekhoudkantoor.

Optie 1:
Verenigingen.net wordt officieel penningmeester. Vraag hiervoor een offerte (vermeld aantal inkomende fakturen, aantal produkten dat per jaar verkocht wordt).

Wat doet verenigingen.net?
We zetten een webshop op waar leden lidgelden, toegangen kunnen kopen. Verkopen voor een kasboek (bijv. drankbonnetjes) moet gebeuren via een lokale verantwoordelijke.

Verenigingen.net:
– stelt alle officiële documenten op (jaarrekening, aangiftes kwartaal, patrimonium) en functioneert als boekhouder. Indien nodig wordt een externe boekhouder ingeschakeld.
– ondersteunt bestuur bij samenstellen budgetplan enzoverder en neemt waar nodig (online) deel aan de bestuursvergaderingen
– is aanwezig op de algemene vergadering om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Optie 2:
Verenigingen.net biedt een penningmeesterservice aan

– We bieden de penningsmeester van de vzw een webshop aan met allerlei mogelijkheden (verkoop van lidgelden, gadgets) alsook de betaling ervan. Uitgaande fakturen worden automatisch gegenereerd en zijn gekoppeld met het fakturatiepakket.
– De penningmeester kan inkomende fakturen inboeken in het fakturatiepakket.

Wat doet de penningmeester service:
a) er is een opleiding om de webshop correct te gebruiken en verkoop te volgen
b) er is een opleiding om inkomende fakturen in te boeken.
c) er is support voor beginnende penningmeesters
d) het voorbereiden van de jaaraangifte, afpunten inkomende betalingen en uitgaande, voorbereiding van de algemene vergadering